nedeľa 1. júna 2014

The fault in our stars ★☆★

(Na vine sú hviezdy)



Dnes som tu s ďalším článkom (: .. Nebaví ma písať len o môde alebo len príbeh, chcem písať na moje ľubovolné témy, ktoré si zvolím, preto sa ich tu ešte dosť nabažíte.

V prvom rade vám chcem popriať pekné MDD. Neviem ako vy, ale ja vždy niečo dostanem :) . A pravdaže aj dnes som dostala. A tomu darčeku sa žiadny iný nevyrovná. Bola to kniha. Na vine sú hviezdy☆ . 




Rozhodla som sa vám o nej napísať, hoci som ju len dnes začala čítať.Prečítala som už 5 kapitol a úplne ma chytila. I za taký krátky čas som si s ňou urobila veľmi blízky vzťah. Som vášnivý čitateľ a rada o knihách rozprávam. U tejto som sa rozhodla naopak. Chcem si pocity z nej nechať pre seba, s nikým sa o nej nerozprávať a nikomu moju knižku nepožičať. Viem znie to sebecky avšak u ostatných knihách mi je to jedno, ale táto, Táto je iná. Moja.


O knihe :
Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.



Môj názor : 
Čítam knihu chvíľu, ale aj tak môžem povedať že je dokonalý príbeh plný emócií a humoru. Najprv máte pocit, že plačete a potom nejaká vtipná myšlienka do toho. Krásny príbeh. Len toto k tomu môžem povedať. Musíte si ju proste prečítať inak sa to nedá. Ten príbeh, tá pointa sa nedá opísať slovami, to musíte zažiť ! :3


Film :
O tomto nádhernom príbehu je samozrejme film, ktorý má premiéru u nás 5.6.2014 ( štvrtok) . Ja naň rozhodne idem, ale až v piatok :) Dúfam, že si to nenecháte ujsť ani vy a napíšete mi do komentárov váš názor ako na knihu tak i na film :) 

Film podľa knižnej predlohy Johna Greena sa točí okolo príbehu šestnásťročnej Hazel Grace Lancaster, ktorej pred tromi rokmi diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy. Hazel sa na schôdzke podpornej skupiny zoznámi s Augustom Watersom, vyliečeným pacientom leukémie, ktorý tam chodí ako podpora svojho kamaráta. Keď sa ich vzťah začne prehlbovať z jednoduchého priateľstva, sa snaží Hazel uchovať si odstup, pretože sa bojí, že zomrie a Gusa to veľa poznamená, ale Gus sa jej snaží splniť jej najväčšie prianie a to je letieť do Amsterdamu a stretnúť sa s jej obľúbeným spisovateľom Petrom van Houten.

Réžia: Josh Boone
Scenár: Scott Neustadter, Michael H. Weber
Kamera: Ben Richardson
Hrajú: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe, Laura Dern, Nat Wolff, Lotte Verbeek, Sam Trammell, Mike Birbiglia, Maurice Nathan Weert 

Moja poznámka :
 Augusta som si predstavovala inak, ale Hazel vystihli :3





Na záver prajem pekný deň detí :) 


♥ ♥ ♥

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára